25 appartementen in de Mr. de Vriesschool

Wel of geen 25 appartementen in de Mr. de Vriesschool in Nieuw-Roden?

De Raad moet binnenkort het gewijzigde bestemmingsplan vaststellen voor de toekomst van de Mr. de Vriesschool in Nieuw-Roden.

Het plan voorziet in de vestiging van 25 appartementen zowel op de begane grond als op de zolders van de school.
Dorpsbelangen Nieuw-Roden heeft namens meerdere inwoners en omwonenden bezwaar gemaakt tegen deze plannen en de Raad verzocht om de bestemmingsplanwijziging die voorziet in 25 appartementen niet goed te keuren, voordat er een goed omschreven en vastgelegd plan met minder appartementen op tafel ligt.

Een plan dat past bij het dorp Nieuw-Roden en voldoet aan de huidige wooneisen. Daarbij valt te denken aan wooncomfort, energiezuinig of –neutraal en betaalbaar.

Vanuit ons dorp bestaat er belangstelling van vooral oudere inwoners, maar deze haken af omdat de appartementen niet levensloopbestendig zijn en men is aangewezen op het gebruik van veel gezamenlijke voorzieningen.
Je hoort steeds vaker geluiden, gooi de school maar plat en zet er energiezuinige woningen neer (0 op de meter) zoals die door Woonborg ook in Roden worden gebouwd en waarvan de huurprijs niet hoger is en ook binnen de sociale huurgrens vallen.

Dorpsbelangen en inwoners verwachten mede gezien het breed gedragen Raadsakkoord, dat de Raad een verstandig besluit neemt en als de Mr. de Vriesschool school intact blijft dat het voor de toekomstige bewoners aantrekkelijk is om hier te wonen en we in lengte van jaren kunnen spreken over het visitekaartje van ons dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *