Info van de gemeente m.b.t. brand aan de Esweg

UPDATE BRAND ESWEG NIEUW-RODEN      

 Verspreiding asbest beperkt gebleven, niet in openbaar gebied
In een schuur aan de Esweg in Nieuw-Roden is 25 oktober rond 23.30 uur brand ontstaan.
 Naast rook en roet zijn er ook asbestdeeltjes vrijgekomen. Het gebied is inmiddels onderzocht en blijkt beperkt gebleven. Er ligt geen asbest in openbaar gebied. Het gebied waar asbest ligt, is in kaart gebracht en afgezet met asbestlint.

 Zaterdagochtend is verder onderzoek gedaan naar de verspreiding van de asbestdeeltjes
Gisternacht werd het sein brandmeester gegeven en de Veiligheidsregio Drenthe gaf aan dat vanaf 8.00 uur vanochtend ramen en deuren weer open mochten. Het gebied is vanochtend verder onderzocht op de verspreiding van asbestdeeltjes. Het bleek beperkt gebleven tot enkele achtertuinen van omwonenden. De omwonenden zijn op de hoogte gebracht. Er ligt dus geen asbest in openbaar gebied. Het brengt hierdoor verder geen extra gezondheidsrisico met zich mee. 

 Alle woningen zijn weer vrijgegeven

Zo’n 8 woningen werden gisternacht preventief ontruimd. Bewoners werden in de buurt opgevangen in Mark’s Eethuys. Burgemeester Klaas Smid was aanwezig en heeft met de betrokkenen gesproken. In de loop van de nacht konden de meeste bewoners weer naar huis. Anderen werden opgevangen door familie. Inmiddels zijn alle woningen weer vrijgegeven en kan iedereen zijn woning weer in.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mary-lou Zuydenma, adviseur communicatie van de gemeente Noordenveld, telefoon 06- 54 76 21 60.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *