Vrijheidsmaaltijd op 5 mei in de Kanaalstraat in Roden

Om de Vrijheid te vieren zal er op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd zijn in Roden.

Van de Touwslager tot K38 ( Kunstencentrum) zullen de tafels feestelijk gedekt zijn. Vanuit de keuken van “ De Helte” zullen leerlingen van het Noorderpoortcollege het eten serveren aan de 250 mensen die aan feestelijk gedekte tafels zitten. Om 12.00 uur heffen we met elkaar het glas en brengen een toost uit op de Vrijheid. De Burgemeester zal daar enkele woorden bij spreken. Om te vieren dat we al 75 jaar een vrije, open en tolerante samenleving zijn .

Om te vieren dat Vrijheid voor alle generaties van het allergrootste belang is en moet blijven van iedereen die in Nederland leeft. Ieder heeft zijn eigen verhaal en ervaringen met Vrijheid. Er zijn ook mensen in ons midden die uit onvrije landen bij ons een toevlucht hebben gezocht. Anderen die uit andere landen afkomstig een poosje in ons land werken. Ook zij zijn welkom bij de maaltijd.

Ook in en na de oorlog waren mensen welkom. Mensen die geëvacueerd werden uit gevaarlijke oorlogsgebieden in Nederland. Er zijn nog steeds contacten tussen die mensen, die toen kleine kinderen waren en de Rodense gezinnen die ze gastvrij opnamen in hun huis. Ook zij zijn welkom en zullen ons vertellen over die tijd. Vrijheid is door alle verschillen in onze maatschappij niet altijd vanzelfsprekend en de Vrijheid moet constant bevraagd worden. Daarom staat het gesprek over de Vrijheid centraal bij de Vrijheidsmaaltijd.

Natuurlijk is er ook veel muziek en gezelligheid. Vanaf 14.00 uur worden de estafette lopers die het Vrijheidsvuur van Wageningen naar Roden brengen feestelijk onthaald. Iedereen is welkom bij de maaltijd. Jong en oud, ouders, kinderen, opa’s en oma’s. Neem je buurtgenoten en je vrienden mee.

Er is plaats voor 250 mensen , aarzel dus niet om je snel op te geven.

Aan de vertegenwoordigers van de wijken wordt gevraagd minimaal 25 inwoners , jong en oud aan te melden op info@stichtingherdenkennoordenveld.nl

De Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van de Stichting Herdenken Noordenveld i.s.m. WIN, de PKN kerk, muzikanten , De Zakenkring, Albert Heijn, K38 en Cruwijn en het Noorderpoortcollege in Groningen. Het is van 12.00-14.00 uur en de toegang is gratis.

Heeft u interesse? stuur een mail naar ons: info@dorpsbelangen-nieuwroden.nl en wij melden u aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *