Project Aanpak Ring Zuid

Wij willen u informeren over het project Aanpak Ring Zuid. En met name over een stremming die voor u van groot belang kan zijn. Het gaat om het viaduct onder de A7 bij knooppunt Hoogkerk.

Twee verschillende afsluitingen onderdoorgang A7
Aannemer Combinatie Herepoort heeft in juni bij Hoogkerk geluidsschermen bij de A7 verwijderd om te renoveren. Deze geluidsschermen plaatsen we tussen 26 oktober en 4 november 2022 terug. Om dit veilig te kunnen doen gaat de onderdoorgang van het viaduct bij de rotondes van Hoogkerk overdag in één richting dicht voor al het verkeer. Hulpdiensten kunnen wel altijd passeren.

  • Van woensdag 26 oktober tot en met vrijdag 28 oktober is de onderdoorgang dicht tussen 7.00 uur en 17.00 uur in de richting van Hoogkerk.
  • Van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november is de onderdoorgang dicht tussen 17.00 uur en 17.00 uur in de richting van Peize.
  • Het kan zijn dat we extra dagen nodig hebben om de werkzaamheden gereed te maken. Wij laten dat dan weten via onze eigen website www.aanpakringzuid.nl, social media-kanalen (Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin) en via de lokale media.

Fietsers 26 oktober-4 november
De A7-onderdoorgang bij de busbaan tussen de Groningerweg en de Peizerweg blijft gedurende deze hele periode beschikbaar voor fietsers, zowel richting Peize als richting Groningen.

Omleiding autoverkeer 26-28 oktober

In de eerste week, als de onderdoorgang dicht is vanuit Peize en Ter Borch, kan het verkeer vanaf Peize (N372) de A7 richting Groningen nemen en via de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark terugrijden richting Hoogkerk en doorrijden naar Drachten indien nodig. Mocht de bestemming Hoogkerk zijn, is de afrit Westpoort (afrit 34a) het beste alternatief.

Op de A7 zelf, komende vanuit Drachten in de richting Hoogkerk, wordt het autoverkeer vanaf de A7 omgeleid via afrit Westpoort (afrit 34a), omdat de afrit Hoogkerk dan niet geschikt is om in Hoogkerk zelf te komen.


Omleiding autoverkeer 31 oktober-4 november

In de tweede week is de onderdoorgang overdag dicht in de richting van Peize. Verkeer vanuit Hoogkerk richting Peize en Groningen kan dan het beste via Westpoort de A7 op gaan via aansluiting 34a en vervolgens afslag 35 Hoogkerk nemen en dan afslaan richting Peize en Ter Borch. Verkeer vanuit Groningen richting Hoogkerk maakt dan nog steeds gebruik van afrit Westpoort (34a).

Klagen of vragen?

Wij begrijpen dat dit heel erg onhandig voor u is en uitermate vervelend als u juist aan één van beide kanten moet zijn. Dit werk kan echter niet veilig uitgevoerd worden op een andere manier of op een ander tijdstip. Wij hopen dat u samen met ons wilt werken aan een compleet nieuwe zuidelijke ring van Groningen die van belang is voor de hele regio, door alternatieven te kiezen zoals de fiets, een ander tijdstip (buiten de spits) of door zoveel mogelijk samen te rijden.

Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u Kirsten Smit bellen via 0683600754.

Meer informatie: www.aanpakringzuid.nl